Wednesday, October 12, 2011

Sepetang di Kuala Sepetang

Hujung minggu baru ni berkunjung lagi untuk kali kedua ketempat ni, Kuala Sepetang.Pekara mesti ialah gi pekena mee udang ni dulu. Ada banyak pilihan gerai mee udang kat sini tapi yang agak popular ialah mee udang mak mak jah. Cam artis jugak kalau masuk cerita kat tv jer kira popular lah tu, cam gerai ni la jugak.

Ni kira mee udang stail biasa, tu pon dah berlambakr udang dalam mangkok tu, kalau order yg special jawapnya selak udang dulu baru nampak mee.



Lepas kenyang makan check in kat Kuala Gula Sanctuary Resort ni lebih kurang 30 minit perjalanan dari Kuala Sepetang tadi.Kaki keluar kete je terus pijak tangga calllet.... he he
Suke kat sini , kete bole sampai kat anak tangga callet, senang angkot barang2.


Dalamannya selesa dan bersih.
Kat sini air akan pasang kol 2 pagi dan akan terdengar kocakan air yang hampir cecah kat bawah lantai.


 Ni kat balconynya. Boleh duduk santai sambil hulur joran mancing pada yang suke mancing.

Budak ni pon mencuba nasip jugak. Banyakkkk betullll dapat ikan , ketam ...sumenya yg dibeli dari jeti kt sebelah challet ni.

Yang best sekali kalau bangun pagi2 terus gi kat balcony ni, fresh je rasanya tgk suasana hening sungai dgn kabus2 sikit dan sayup2 dengan bunyi injin bot nelayan yang dah turun mencari rezeki.

 Gi lawat tempat kilang arang. Kayu yagn dalam sungai ni akan disalai kat dalam tempat khas ni berbulan2 lama nya

 Pose jab kat kayu ni sebalum dibakar.
Dapat bayangkan pekerja yang keje kat sini, mesti datang pakai baju putih balik sure tuka itam
Meneruskan perkjalanan pulang ke KL tapi singgah jab kat pekan Kuala Kangsar.Cantik suasan perjalanan kat sini.
Pelik ngn rumah yang terbengkalai ni. Besar tapi hanya dibuat garage kete BMW. Bior pape asal begaye....kate org Perak.

Lepas makan laksa & cendol kat tepi sungai K.Kangsar.

Ni sekumpulan mat rempit yang dijumpai masa dalam perjalanan pagi semalam kat h.way.
Beraninya diorang ni dengan kelajuan cecah140kmsj bole lagi tido baring atas moto.Moga Tuhan panjangkan umur bebudak ni dan selamat dari kecelakaan kat jalan raya.

Kemain seronok korang ye, siap posing lagi bila nampak camera focus.

Mencilok kete En. Din pulak.


5 comments:

  1. amboi birunya rumah ni...hehehe

    beraninya mat rempit ni..ngeri pulak tgk diaorg ni semua

    ReplyDelete
  2. buat umah semate2 tok parking keter huhuhuh

    ReplyDelete
  3. ko buat la banglo utk kete gak mir. :P hehe

    heppp mak! nih suda kes campur2 picture nih ye.. haiyoo haha

    ReplyDelete
  4. kalau saya mesti malas nak kopek udang byk2 cam tu...huhu....

    ReplyDelete

Tulis la apa2 aje......